Orban, despre rectificarea bugetară: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o

NewMoney 22/09/2020 | 16:40 Ştiri
Orban, despre rectificarea bugetară: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, după ce Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară cu amendamente, că ”iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o”.

”Încă odată PSD a arătat că este duşmamul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România  într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi, în condiţiile unei contracţii economice majorări de 6,7% din PIB fără existenţa niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României şi al ecomomiei româneşti”, a declarat, marţi, Ludovic Orban.

Premierul a reiterat ideea că se va intra într-un blocaj financiar. Orban a afirmat că rectificarea bugetară va fi atacată la CCR.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a calificat drept un act de agresiune la stabilitatea economică a României faptul că rectificarea bugetară a fost adoptată de Parlament, el dând garanţii că Guvernul nu-i va lăsa pe social-democraţi ”să arunce ţara în aer”.

”Nu lăsăm PSD să arunce România în aer. Ceea ce a făcut PSD astăzi în Parlament este clar un act de agresiune la stabilitatea economică a României. Nu-i vom lasă să arunce ţara în aer. Este garanţia pe care o dăm tuturor românilor. Au aruncat ţara în criza din 2009 cu o acţiune similară. Nu-i vom lasă să facă la fel şi acum”, scrie ministrul Finanţelor.

El afirmă că după votul din Parlament prin care vor să destabilizeze economia României în plină criză economică globală, ”este clar pentru ţoaţă lumea că PSD trebuie să dispară”.

Ciolacu: Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari

Marcel Ciolacu a afirmat că Parlamentul a făcut marţi dreptate pentru cinci milioane de pensionari şi a precizat că pensiile trebuie să crească cu 40%, aşa cum prevede legea. Liderul PSD a adăugat că bani există, însă Guvernul PNL îi mutase în aşa fel încât bugetul ţării ajunsese „puşculiţa electorală” a liberalilor. Ciolacu a mai spus că deficitul bugetar nu va creşte deloc.

„Astăzi (marţi – n.r.) am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%!  Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor şi profesorilor în Fondul de rezervă şi în capitolul Acţiuni Generale de la Ministerul Finanţelor, de unde puteau fi folosiţi după bunul plac de Orban şi Cîţu!!! Banii ţării ajunseseră Puşculiţa electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseişti şi voturi!”, a scris Marcel Ciolacu marţi pe Facebook.

El a adăugat că „PSD a făcut ce este corect”.

„Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu creşte cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban şi PNL care rămân fără banii cu care să-şi cumpere noile mandate”, a conchis Ciolacu.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.