Oradea, orașul cu cele mai bune facilități medicale din România

Andreea Neferu 27/03/2017 | 11:42 Ştiri
Oradea, orașul cu cele mai bune facilități medicale din România

Oradea este centrul urban cu cele mai bune facilități medicale din România, având 16 spitale de stat și private, precum și peste 90 de cabinete private și zeci de farmacii, arată un studiu realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro. Oradea este, de altfel, și cel mai sigur oraș din țară.

În topul orașelor cu cele mai bune facilități medicale se află și Brașov, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Pitești și Cluj-Napca, în timp ce Capitala se află pe locul al nouălea în acest clasament. La polul opus, centre urbane precum Giurgiu, Focșani, Tulcea sau Călărași se numără printre cele mai dezvantajoase orașe din punctul de vedere al facilităților medicale.

Dacia din orașul Timișoara ocupă prima poziție în clasamentul cartierelor cu cele mai bune facilități medicale din România. Topul continuă cu Ștefan cel Mare (București), Gavana 3 (Pitești), Zorilor (Cluj-Napoca), 7 Noiembrie (Târgu Mureș), Soarelui (Timișoara), Centrul Civic (Brașov) și Cedonia (Sibiu). Cartierul Rogerius din orașul Oradea ocupă poziția numărul 5. La coada clasamentului sunt cartierele Gai (Arad), Bereasca (Ploiești), Ferneziu (Baia Mare) și Gara (Slatina).

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat ca fiind regiunea cu cele mai bune facilități medicale, fiind urmată de Maramureș, Crișana și Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepției locuitorilor față de facilitățile medicale în orașele și cartierele lor a fost obținut de Dobrogea, Moldova și Muntenia. Zona București și Ilfov se află la mijlocul clasamentului.

Percepția asupra accesului la cele mai bune facilități medicale este cea de-a treia temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.