Oracle va investi peste un miliard de dolari în AI în Spania

Elena Marinescu 21/06/2024 | 09:33 Ştiri
Oracle va investi peste un miliard de dolari în AI în Spania

Compania Oracle a anunţat că va investi peste un miliard de dolari în următorii 10 ani în inteligenţa artificială şi cloud computing în Spania, deoarece încearcă să răspundă cererii tot mai mari pentru serviciile sale în ţară.

Investiţia va fi folosită pentru a înfiinţa o nouă regiune cloud, care va permite clienţilor să mute sarcinile de lucru din centrele lor de date în Oracle Cloud Infrastructure, ajutându-i totodată să abordeze reglementări precum legea serviciilor digitale (Digital Operational Resilience Act – DORA) a Uniunii Europene şi European Outsourcing Guidelines.

Aceasta va fi cea de-a treia regiune cloud a Oracle din Madrid, iar compania va colabora cu Telefonica España pentru proiect. Prima regiune cloud a fost deschisă în 2022, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Oracle a estimat săptămâna trecută că veniturile pentru anul fiscal 2025 vor creşte cu un procent de două cifre, peste estimările analiştilor, ceea ce indică o cerere puternică pentru serviciile sale bazate pe AI. De asemenea, compania a anunţat parteneriate cu producătorul ChatGPT OpenAI şi Google Cloud, pentru a-şi extinde infrastructura cloud către clienţi.