Oracle se alătură investitorilor care vor să cumpere afacerile TikTok din Statele Unite

NewMoney 19/08/2020 | 11:12 Ştiri
Oracle se alătură investitorilor care vor să cumpere afacerile TikTok din Statele Unite

Oracle s-a alăturat unora dintre investitorii companiei mamă a TikTok, ByteDance, în efortul lor de a prelua operaţiunile platformei de socializare video din America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

O astfel de investiţie ar fi o îndepărtare de la politica Oracle, care oferă servicii în mare parte clienţilor corporativi şi generează majoritatea vânzărilor sale prin oferte cloud şi licenţe software.

Co-fondatorul şi preşedintele Oracle, Larry Ellison, este unul dintre puţinii directori din sectorul tehnologiei care îl susţin în mod deschis pe preşedintele Donald Trump, care a ordonat ByteDance să vândă TikTok, pe fondul îngrijorărilor legate de siguranţa datelor personale ale consumatorilor americani.

Oracle lucrează împreună cu unii investitori ai ByteDance, între care General Atlantic şi Sequoia Capital, la o ofertă de preluare a activelor TikTok. Această ofertă ar concura o ofertă din partea Microsoft, au spus sursele.

ByteDance, TikTok, Oracle, General Atlantic şi Sequoia au refuzat să comenteze.

Și Twitter e în cursă pentru achiziționarea TikTok

Twitter a abordat la rândul său ByteDance pentru a-şi exprima interesul pentru achiziţia operaţiunilor americane ale TikTok, dar şansele sale sunt considerate reduse din cauza mărimii sale mici şi a atenţiei autorităţilor de reglementate pentru o astfel de combinaţie, potrivit declaraţiilor unor surse de la începutul acestei luni.

Preşedintele Trump a spus că va susţine orice efort al Microsoft de a cumpăra operaţiunile americane ale TikTok, dacă guvernul SUA va primi o ”parte substanţială” a sumei oferite, dar a afirmat şi că există alţi cumpărători interesaţi.

Trump a dat termen ByteDance 45 de zile pentru a conveni vânzarea TikTok, înainte de a interzice tranzacţiile cu TikTok sau ByteDance.

În afară de TikTok, Trump a emis un ordin care va interzice tranzacţiile cu WeChat, deţinută de grupul chinez Tencent Holding.