Oracle anunţă încasări totale de 9,2 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal 2020

NewMoney 13/09/2019 | 10:48 Ştiri
Oracle anunţă încasări totale de 9,2 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal 2020

Încasările totale ale gigantului american Oracle au fost de 9,2 miliarde de dolari în primul semestru din anul fiscal 2020, uşor mai ridicate în dolari, şi cu până la 2% mai mari în moneda constantă comparativ cu semestrul 1 al anului anterior.

Veniturile din Cloud Services şi License Support au fost de 6,8 miliarde de dolari, în timp ce încasările Cloud License şi On-Premise License au fost de 812 milioane de dolari.

„Serviciile noastre de cloud ERP care includ atât Fusion ERP, cât şi NetSuite ERP, au înregistrat o creştere de 33% în semestrul 1. În prezent avem peste 6.500 de clienţi Fusion ERP şi peste 18.000 de clienţi NetSuite ERP. Această creştere puternică şi continuă ne-a consolidat poziţia de lider de piaţă în domeniul cloud ERP la nivel internaţional şi primul loc în ceea ce priveşte aplicaţiile generale în America de Nord”, a declarat Mark Hurd, CEO Oracle.

De asemenea, Consiliul de administraţie a mărit autorizaţia pentru răscumpărarea de acţiuni cu 15 miliarde de dolari. Consiliul de administraţie a anunţat, de asemenea, un dividend trimestrial în numerar de 0,24 dolari pe acţiune din acţiunile comune restante. Acest dividend va fi plătit acţionarilor începând din octombrie 2019.

„Autonomia este atributul definitoriu al Generaţiei Cloud 2. Săptămâna viitoare, în cadrul conferinţei noastre Open World, vom anunţa detalii despre mai multe Servicii Cloud care vor completa baza de Date Autonomă Oracle. Baza de Date Autonomă este produsul care a înregistrat cel mai mare succes din istoria Oracle de până acum. Platforma cloud a Bazei de Date Autonome a crescut cu peste 500 de noi clienţi în Q1 şi mizăm mai mult decât dublul acestei cifre în semestrul 2”, a spus, Larry Ellison, Directorul de Tehnologie Oracle (CTO).


Sursa: News.ro