Turcii de la Opus Land au investit 300 de milioane de euro în cele 3.000 de apartamente și vile din Cosmopolis. ”Vrem să mai construim 7.000 de locuințe”

Andreea Neferu 10/07/2018 | 13:07 Ştiri
Turcii de la Opus Land au investit 300 de milioane de euro în cele 3.000 de apartamente și vile din Cosmopolis. ”Vrem să mai construim 7.000 de locuințe”

Dezvoltarea proiectului rezidențial Cosmopolis, ridicat de grupul turc Opus Land la nord de București, a presupus investiții de peste 300 de milioane de euro de la lansarea sa în 2007 până anul acesta.

Până în prezent au fost finalizate și vândute peste 3.000 de apartamente și vile în Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului ajungând la peste 7.300 de locuitori. Planurile viitoare de dezvoltare a proiectului includ construirea a peste 7.000 de locuințe, precum și dezvoltarea în continuare a infrastructurii și facilităților oferite.

”Ne-am propus să dezvoltăm cel mai amplu proiect rezidențial și nu ne vom opri în punctul actual. Cosmopolis este deja un oraș de dimensiuni mai reduse”, a declarat Ahmet Buyukhanli, președintele Opus Land Residential Development.

CITEȘTE ȘI: Mini-cartierele bucureștene: câte locuințe noi „se pregătesc” să completeze harta rezidențială a Capitalei

Cătălina Ponor, cea mai longevivă gimnastă din istoria României și triplă campioană olimpică, a devenit recent ambasadoarea Cosmopolis din București, proiect în cadrul căruia a cumpărat recent o vilă compusă din trei camere și două băi, cu o suprafață de 115 metri pătrați.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.