Operațiunile KMG International intră pe mâna unui român

Carol Dan 17/11/2016 | 14:24 Ştiri
Operațiunile KMG International intră pe mâna unui român

Cătălin Dumitru preia, de la Azamat Zhangulov, funcția de prim vicepreședinte al operațiunilor KMG International. Zhangulov, negociatorul memorandumului de 1 miliard de dolari nefinalizat dintre KMG și guvernul de la București, părăsește această poziție, întrucât a fost avanst în cadrul grupului.

El urmează să ocupe funcția de prim vicepreședinte de vânzări și marketing în cadrul KazMunayGas, din Kazahstan, acționarul unic al KMG International.

Zhangulov a venit în KMG International în 2012, când a fost numit director general adjunct pe probleme financiare. Dumitru a fost, până la numirea în noua funcție, vicepreședinte responsabil cu activitatea operațională în KMG International.

azamat-zhangulov_kmg-international_newmoney
Azamat Zhangulov

 

Odată cu schimbarea lui Azamat, Alexey Golovin, fost director de strategie în companie, va deveni vicepreședinte de dezvoltare corporativă și strategie a grupului petrolier, potrivit unui comunicar al KMG International, fostul Rompetrol.

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.