OMV Petrom a vândut unui fond de investiții înregistrat în Olanda parcul eolian Dorobanțu

Emil Popescu 20/07/2017 | 18:17 Ştiri
OMV Petrom a vândut unui fond de investiții înregistrat în Olanda parcul eolian Dorobanțu

OMV Petrom a vândut cu 23 milioane de euro, fondului olandez de investiții Transeastern Power, parcul eolian Dorobanțu, în care a investit 100 de milioane de euro.

“Tranzacția face parte din strategia OMV Petrom de a se concentra asupra activităților de bază. (…) Finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive uzuale, inclusiv aprobarea Consiliului Concurenței și se estimează că aceasta va avea loc până la sfârșitul anului curent”, arată OMV Petrom, într-un comunicat.

Tranzacția nu va avea un impact semnificativ asupra indicatorilor financiari şi operaționali ai companiei.

Divizia Downstream Gas a OMV Petrom vizează printre altele consolidarea poziției de lider pe piața de gaze şi extinderea regională, activitatea de producţie a energiei eoliene nefiind una dintre direcţiile strategice ale companiei.
Parcul eolian Dorobanțu este localizat în sud-estul României și include 15 turbine Vestas V-90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Unitatea are o pondere de circa 1,5% în capacitatea electrică eoliană de pe piața românească.

Investiția în parcul Dorobanțu, lansat în 2011, a fost de circa 100 de milioane de euro.
Cumpărătorul parcului este Transeastern Power, o companie înregistrată în Olanda, subsidiară deţinută în totalitate de Transeastern Power Trust, fond de investiții specializat în achiziții de unități de producție a energiei din surse regenerabile.

Toate activele de producție deținute de companie sunt în România – 3 turbine eoliene (cu o capacitate totală de 17 MW), 11 microhidrocentrale (5,1 MW) și 2 parcuri solare (16 MW).


Sursa foto: Mediafax

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.