OMV Petrom a început o nouă campanie de foraj în Marea Neagră

Emil Popescu 18/09/2017 | 11:32 Ştiri
OMV Petrom a început o nouă campanie de foraj în Marea Neagră

OMV Petrom începe o nouă campanie de foraj în Marea Neagră, pentru care a programat investiții estimate la 70 de milioane de euro.

Compania va fora patru sonde în blocul offshore Istria, de mică adâncime: trei sonde în zăcăminte existente și una de explorare.

”Deși zăcămintele offshore din Marea Neagră au un istoric de producție de 30 de ani, ele continuă să furnizeze o parte importantă din producţia totală a grupului. Prezenta campanie de foraj este în linie cu strategia noastră de a exploata la maximum potențialul portofoliului nostru cheie şi de a produce cât mai eficient pentru a gestiona declinul natural al producției”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Upstream.

Campania de foraj include săparea a două sonde până la sfârşitul acestui an şi a altor două sonde până la mijlocul anului 2018, cu investiții estimate la aproximativ 70 milioane de euro. Sondele sunt planificate a fi forate la adâncimi de până la 2.000 metri sub nivelul mării.

Producţia de ţiţei şi gaze din apele de mică adâncime (blocul Istria) este de circa 30.000 bep/zi, reprezentând 18% din producţia OMV Petrom în România.

Producţia anuală de ţiţei și gaze provenită din Marea Neagră este echivalentă cu cea necesară pentru a încălzi un milion de gospodării timp de un an sau pentru a face plinul la 4,4 milioane de autoturisme.

Producţia provine din cinci zăcăminte aflate în exploatare: Lebăda Est (descoperit în 1979), Lebăda Vest (descoperit în 1984), Sinoe (descoperit în 1988), Pescăruș (descoperit în 1999) şi Delta (descoperit în 2007).


Sursa foto: OMV Petrom

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.