OMV Petrom începe o investiție de 60 de milioane de euro la Petrobrazi

Emil Popescu 19/07/2017 | 15:29 Ştiri
OMV Petrom începe o investiție de 60 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom a început construcția noii unități de poli-combustibili la rafinăria Petrobrazi, un proiect de 60 de milioane de euro care va permite companiei să transforme GPL în benzină și alte produse.

”Noua unitate de poli-combustibili este un proiect ambițios, prin care tehnologii de ultima generație pentru industria de rafinare și petrochimică vor fi disponibile și în România. Proiectul decurge conform planului și sperăm ca la începutul anului 2019 noua unitate să fie funcțională”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Unitatea va permite ca o parte din producția de componente GPL a rafinăriei, de până la 50.000 de tone, să fie convertită în benzină și produse distilate medii.

Petrobrazi are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone, putând procesa întreaga producție de țiței a OMV Petrom în România. Rafinăria a atras în ultimii 12 ani investiții de peste 1,2 miliarde de euro în modernizare.


Sursa foto: OMV Petrom

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.