Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu investește 25 de milioane de euro într-un proiect industrial în zona Chitila

Gabriel Bucur 06/06/2018 | 12:38 Ştiri
Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu investește 25 de milioane de euro într-un proiect industrial în zona Chitila

Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu a lansat de curând Element Industrial, o companie de dezvoltare imobiliară axată pe proiecte logistice, iar primul proiect va fi ELI PARK 1, un parc logistic ce va fi construit în două faze, pe un teren cu suprafața de 10 hectare de lângă pe DN 7, la ieșirea din localitatea ilfoveană Chitila.

„Element Industrial va dezvolta parcuri logistice de clasă A, strategic localizate. Am luat decizia de a demara acest business pe fondul unui consum în creștere, care a determinat dezvoltarea semnificativă atât a nișei de comerț electronic cât și a companiilor FMCG”, spune Muler Onofrei, Managing Partener, Element Industrial.

ELI PARK 1 va avea o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați de spații de depozitare și birouri. Prima fază, cu o arie de de 20.000 de metri pătrați, va fi livrată în trimestrul al doilea din 2019. ELI PARK 1 este localizat la o distanță de 4 kilometri de centura Bucureștiului, cu acces la un drum național cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje, spune dezvoltatorii, sunt accesul facil către nordul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă cu excedent de forță de muncă (Chitila/Buftea), spre deosbire de alte zone clasice de logistică, unde sunt probleme în acest sens, de exemplu A1 – kilometrul 14 sau 23.

Noul proiect va fi dezvoltat la standard internațional de clasă A, și va beneficia de specificații tehnice precum: înălțime liberă de depozitare de 11,5 m, o ușă de încărcare/descărcare la fiecare 800 de metri pătrați de hală, spații de manevră pentru camioane (35 de metri truck court) și locuri de parcare. Suprafața minimă de închiriat este de 2.500 de de metri pătrați.

Element Industrial este o companie înființată de Ionuț Dumitrescu, unul dintre oamenii de afaceri cu cea mai mare experiență pe piața locală imobiliară. În perioada 1997-2007, el a dezvoltat firma de consultanță Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis, liderul mondial imobiliar. După această tranzacție, Ionuț Dumitrescu s-a focusat pe afacerile cu dezvoltare imobiliară. Două astfel de proiecte sunt clădirile de birouri HQ Victoriei și The Bridge. Începând cu 2017, Ionuț Dumitrescu s-a asociat cu fondatorii One United pentru o nouă divizie de birouri, One Office.

Muler Onofrei este unul dintre cei mai experimentați manageri din domeniul „industrial real estate”, cu un istoric de peste 16 ani în piața locală. Muler a coordonat departamentul Industrial din cadrul Eurisko și a condus filialele din România ale unor dezvoltatori precum ProLogis, Soravia sau Panattoni.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.