OMS: Nu vă aşteptaţi la vaccinări împotriva COVID-19 înainte de începutul anului 2021

NewMoney 23/07/2020 | 10:45 Ştiri
OMS: Nu vă aşteptaţi la vaccinări împotriva COVID-19 înainte de începutul anului 2021

Cercetătorii fac ”progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19, câteva fiind în studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat miercuri un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, scrie News.ro care citează Reuters.

OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar între timp este esenţial să limităm răspândirea virusului, a spus Ryan, care este director al programului de urgenţă al OMS, în timp ce numărul cazurilor zilnice noi se află aproape de niveluri record la nivel global.

”Facem progrese bune”, a spus Mike Ryan, notând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

”Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan, care a participat la un eveniment public pe o reţea de socializare.

OMS lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie, a spus Ryan.

Vaccinurile trebuie să fie pentru toată lumea

”Trebuie să fim corecţi, pentru că sunt un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea”, a spus oficialul OMS.

Ryan a mai avertizat statele să fie precaute în privinţa redeschiderii şcolilor, până când nu va fi ţinută sub control transmiterea comunitară. Discuţiile din Statele Unite referitoare la redeschiderea şcolilor s-au intensificat, în timp ce pandemia se extinde în zeci de state.

”Trebuie să facem tot posibilul să readucem copiii la şcoală, iar cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să oprim boala în comunitatea noastră”, a arătat Ryan.