Omer Susli vinde Praktiker la doar trei ani de la preluare

Cristina Dobreanu 02/08/2017 | 15:56 Ştiri
Omer Susli vinde Praktiker la doar trei ani de la preluare

Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania-mamă a Brico Depôt România, a anunţat că a semnat cu succes contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România, controlat de antreprenorul român de origine turcă Omer Susli, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

Acţiunile au fost achiziţionate de la familia Susli, au anunțat reprezentanții Brico Depôt.

„România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara”, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depôt România.

Praktiker a demarat în 2016 un proces de remodelare a magazinelor din rețeaua locală, după ce în 2014 lanțul de bricolaj a fost preluat de Omer Susli de la nemții de la Praktiker.

CITEȘTE ȘI: Omer Susli a cumpărat două locații în care funcționează magazine Praktiker

„Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de orașe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”, a declarat Omer Susli.

Brico Depôt, cu 15 magazine în România şi aproximativ 900 de angajaţi, este parte a Kingfisher plc, grupul de retail home improvement, cu peste 1.200 de magazine în 10 ţări din Europa. Compania are 77.000 de angajaţi și aproape 6 milioane de clienți cumpără din magazinele Brico Depôt și online în fiecare săptămână.

În 2013, britanicii de la Kingfisher au achiziționat cele 15 magazine Bricostore România, de la grup Bresson, pentru 63 de milioane de lire sterline (75 de milioane de euro). Procesul de transformare a magazinelor Bricostore în Brico Depôt a fost finalizat în 2015. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe, Brico Depôt a avut anul trecut afaceri de 657 de milioane (146,3 milioane de euro) și pierderi de 36,2 milioane de lei (8 milioane de euro).

 

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.