OLX Group a cumpărat cel mai mare broker de credite din România

Andrei Dumitru 22/10/2020 | 14:56 Ştiri
OLX Group a cumpărat cel mai mare broker de credite din România

KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, va fi adăugat portofoliului local OLX Group, din care fac deja parte OLX, Storia.ro şi Autovit.ro, tranzacţia urmând să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenţei, scrie wall-street.ro

Odată cu acordul Consiliului Concurenţei, OLX Group va fi unicul acţionar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO-ul Kiwi Finance.

„Această potenţială tranzacţie reprezintă un pas important în evoluţia OLX Group, adăugând servicii de finanţare la portofoliul companiei din România. Cu sprijinul noului acţionar, Kiwi Finance îşi propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleaşi obiective generale de creştere: extinderea geografică la nivel naţional, eficientizarea proceselor operaţionale şi extinderea reţelei de parteneri financiari cu care colaborează”, se menţionează în comunicat.

KIWI Finance este cel mai mare broker de credite din România, fondat de către Anca Bidian în 2003. În 2007, Oresa, fond de investiţii suedez, a devenit acţionarul principal al companiei. În cei 17 ani pe piaţă, Kiwi Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde euro. În prezent, compania este activă în 35 de oraşe din ţară, unde colaborează cu peste 200 de brokeri pentru a găsi cele mai bune oferte de creditare pentru clienţii săi.

OLX Group deţine reţeaua de platforme de anunţuri cu cea mai rapidă creştere din lume şi ajută, în fiecare lună, peste 300 de milioane de oameni în peste 30 de ţări din întreaga lume să cumpere şi să vândă maşini, locuinţe, articole de uz casnic, să obţină noi locuri de muncă şi multe altele. Cu peste 20 de mărci, printre care Avito, OLX, Autovit.ro şi Property24, toate platformele grupului au fost create pentru a fi soluţii sigure, inteligente şi convenabile pentru clienţii săi. OLX Group este o divizie a Prosus, un grup global de servicii pe Internet pentru consumatori şi unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume.

Oresa este o companie de investiţii tip Private Equity, cu origini suedeze, activă în România din 1997.