Ofertă de joburi: Vodafone angajează o mie de femei, din care 500 în funcții de conducere

Gabriel Bucur 08/03/2017 | 19:50 Ştiri
Ofertă de joburi: Vodafone angajează o mie de femei, din care 500 în funcții de conducere

Grupul Vodafone lansează un program de recrutare, intitulat ReConnect, în toate cele 26 de țări în care operează, inclusiv în România, iar vizate sunt femeile care au ieșit din câmpul muncii pentru o perioadă mai lungă.

ReConnect se adresează femeilor care vor să se reangajeze cu normă întreagă sau cu program flexibil, dar care întâmpină dificultăți în acest sens și au nevoie de crearea conexiunilor profesionale sau de redobândirea abilităților de care au nevoie.

Programul are drept obiectiv recrutarea a o mie de angajați de-a lungul a trei ani, dintre care jumătate vor fi „femei aflate într-o pauză în carieră vor fi angajate pentru funcții de conducere, reprezentând 10% din totalul recrutărilor externe pentru poziții de management în Vodafone de-a lungul perioadei menționate”, se arată în comunicatul Vodafone. În plus, compania va recruta până la 500 de femei aflate în aceeași situație, pentru posturi în care vor interacționa direct cu clienții.

„Angajamentul nostru este să atragem oameni care provin din comunități și societăți diferite, iar ambiția noastră de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei are un rol central în acest demers. Companiile adeseori depun eforturi pentru a recruta și a menține femei în roluri de conducere. Inovații precum politica noastră globală privind maternitatea și noul nostru program ReConnect ne diferențiază în rândul femeilor care fac parte din echipa noastră în prezent și în viitor”, a declarat Vittorio Colao, Chief Executive în cadrul Vodafone Group.

Programul ReConnect va include activități de recrutare și de informare a femeilor care și-au întrerupt temporar cariera. De asemenea, „vor fi programe de pregătire pentru redobândirea și îmbunătățirea abilităților profesionale, pentru a ajuta femeile să reintre în câmpul muncii, programe pentru managerii care recrutează, pentru a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze și să depășească prejudecățile pe care le-ar putea avea”, este precizat în anunțul Vodafone.

Totodată, programul va stabili anumite condiții de angajare concepute special pentru femeile cu program încărcat. Vor fi incluse un program de lucru și o revenire treptată la locul de muncă, care va consta într-o săptămână de lucru de patru zile, în primele șase luni.

Aproape 100 de milioane de femei sunt în pauză profesională

La nivel mondial, sunt în jur de 96 de milioane de femei calificate, cu vârste între 30 și 54 de ani, aflate într-o pauză profesională, indică cercetarea economică efectuată de KPMG, la cererea Vodafone. Din total, aproximativ 55 de milioane de femei au avut poziții de conducere de nivel mediu și superior.

KPMG a calculat că în cazul în care toate aceste femei ar ocupa funcții de conducere, valoarea asociată activității economice suplimentare generate (calculată ca valoare adăugată brută) ar putea fi în jur de 151 de miliarde de lire sterline anual, iar creșterea totală a veniturilor pentru gospodăriile acestor femei ar putea fi de aproximativ 419 miliarde de lire sterline pe an.

De asemenea, într-un studiu efectuat de GfK pentru Vodafone pe un eșantion de aproximativ 500 de femei din cinci țări, care sunt sau au fost la un moment dat într-o pauză în carieră, peste 80% din respondente au spus că este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care doresc să reintre în câmpul muncii după o pauză și pentru cele care muncesc, dar se ocupă și de îngrijirea familiei. Multe femei au declarat că își doresc să aibă posibilitatea unui program de lucru flexibil (61%) sau cu jumătate de normă (51%).

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.