O treime din angajații români sunt afectați de burnout

Andreea Neferu 17/11/2016 | 16:26 Ştiri
O treime din angajații români sunt afectați de burnout

Fenomenul de burnout, cunoscut și ca stres profesional cronic, afectează 1 din 3 angajați, cei mai predispuși să se confrunte cu această afecțiune fiind cei aflați în ierarhia de top și în middle managementul organizațiilor, potrivit unor informații transmise de Intermedicas, companie specializată în second opinion sau a doua opinie medicală.

Potrivit unui studiu realizat de compania de audit și consultanță Ernst & Young și citat de Intermedicas, 86% din românii cu responsabilități manageriale lucrează ore suplimentare – aproape dublu față de managerii din Germania (45%) sau Marea Britanie (34%).

„Datele noastre arată că atunci când au o problemă de sănătate, angajații cu funcții de decizie în companii nu au timp să investigheze care este cea mai bună opțiune pentru ei sau membrii familiilor lor. În plus, preferă serviciile medicale one stop shop, unde pot găsi rezolvarea problemelor de sănătate, cu minim de timp investit”, afirmă Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.

Fondată în 2011, Intermedicas este o clinică de second opinion controlată de Dan Mitrea, Ana-Maria Marian, Sergiu Neguț și Ioana Ilisei. Compania se așteaptă la afaceri de 1,7 milioane de lei anul acesta, după ce a încheiat 2015 cu un business total de 1,1 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.