O regizoare a ales să vorbească despre abuzul suferit în copilărie printr-un film revoltător de onest

Oana Borviz 10/08/2018 | 14:42 Timp Liber
O regizoare a ales să vorbească despre abuzul suferit în copilărie printr-un film revoltător de onest

Știe că asta nu-i aduce vindecarea, dar o ajută să accepte și să le amintească și altor femei care au trecut prin așa ceva că nu sunt singure. O regizoare a ales să vorbească despre abuzul suferit în copilărie printr-un film revoltător de onest.

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

„The Tale“ este unul dintre cele mai curajoase și inteligente filme pe care le-am vă­zut”, scrie jurnalistul Matt Goldberg, de la Collider, despre filmul HBO în care sce­na­rista, regizoarea și producă­toarea ameri­cană Jennifer Fox vorbește despre abuzul sexual pe care l-a suferit ea însăși în co­pil­ărie. Printr-o narațiune intere­santă, în care-și interoghează amin­tirile cu o in­cre­dibilă obstinație, Fox – cunos­cută pentru documentare precum „Beirut: The Last Home Movie“ sau „My Reincarnation“ – dă glas unor adevăruri care sunt, de cele mai multe ori, tăi­nui­te, construind astfel o poveste captivantă și înfricoșătoare despre minciunile pe care ni le spun alții și despre minciunile pe care ni le spunem noi înșine.

Minciuni. În epoca lui #MeToo – miș­care internațională împotriva hărțuirii și asaltului sexual apărută în urma acuza­țiilor aduse producătorului Harvey Weinstein –, filmul lui Jennifer Fox este încă o dovadă de curaj și asumare a acelor femei care au decis să vorbească lumii întregi despre propriile traume. Regizoarea a ales să-și spună povestea prin vocea inconfundabilei Laura Dern („Blue Velvet“, „Jurassic Park“, „Big Little Lies“), care o interpretează pe Fox la maturitate, dar și prin cea a simpaticei Sophie Nélisse („The Book Thief“, „Mama“), care joacă rolul micuței Fox.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.