O porţiune din promenada Senei va purta numele Reginei Maria

NewMoney 15/10/2019 | 09:59 Ştiri
O porţiune din promenada Senei va purta numele Reginei Maria

O porţiune din promenada Senei va purta, de marţi, numele Maria a României (Marie de Roumanie), a anunţat Ambasada României în Franţa.

Este vorba despre secţiunea de pe malul stâng, dintre Pont d’Iéna şi capătul Avenue de Suffren. Ceremonia de inaugurare va avea loc marţi, la ora 14:15, în prezenţa Familiei Regale.

Maria, Regina Întregitoare

„Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care, în urmă cu 100 de ani, pleda cauza României la Conferinţa de Pace de la Paris şi care a rămas în sufletele românilor drept «Mama răniţilor» şi «Regina Întregitoare»”, se arată în anunţul publicat pe pagina de Facebook.

Iniţiativa aparţine Ambasadei României în Franţa şi este susţinută de Primăria Paris şi de Grupul de prietenie româno-francez din Adunarea Naţională Franceză.

Regina Maria (29 octombrie 1875, Eastwell Park, Ashford, Kent, Anglia – 18 iulie 1938, castelul Pelişor, Sinaia, Regatul României), nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi în perioada interbelică.

A fost a doua regină a României, în calitate de soţie a principelui de coroană devenit ulterior regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea.