O nouă rețea de benzinării își face loc în piața românească

Carol Dan 18/01/2017 | 17:06 Oameni
O nouă rețea de benzinării își face loc în piața românească

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Paul Pop, un ardelean campion națio­­nal la juniori și tineret la 110 metri gar­­duri, aleargă acum într-o nouă cursă. Una al cărei traseu nu e nici drept, nici presărat cu garduri. Atenție, 3, 2, 1benzinării!

„M-am întrebat ce aș putea să fac? Și mi-am amintit de proiectele pe care le-am făcut în urmă cu ceva vreme cu benzi­­nă­­ri­­ile Rompetrol“, mărturisește Pop. Fost director de vânzări, fost  director gene­­ral și președinte al Consiliului de Admi­­nis­­trație al Rompetrol Downstream, a contribuit la clădirea aproape de la zero a rețelei de benzinării a grupului. Ulteri­­or, și-a făcut propriul business de dis­­tri­­bu­­ție a carburanților – Rottco Consult, o com­­panie cu mai puțin de 20 de an­­ga­­jați, care a ajuns în 2015 la o cifră de afa­­ceri de 453 de milioane de lei (aproape 100 de mi­­lioane de euro). Iar acum vrea să con­­stru­­iască o nouă rețea.

PRIMELE SINAPSE. Marea oportunitate a momentului o vede printre oile rătă­­cite ale turmei de 600 de benzinării independente dintr-un total de 2.000 de puncte de alimentare cu benzină și motorină din România. Apariția și expansiunea agres­­i­­vă a ma­­ri­­lor lanțuri de distribuție a car­­bu­­­­ran­­ți­­lor i-au făcut pe benzinarii parti­­culari să piar­­dă lupta pentru cotă de pia­­ță. O luptă pierdută nu este însă nea­­pă­­rat și un răz­­boi pierdut, astfel că Pop crede că, dacă va reuși să îi adune sub o sin­­gură um­­bre­­lă, toată lumea va avea de câș­­tigat.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.