O nouă clădire de birouri se înalță în zona Politehnica din Capitală

Andreea Neferu 23/10/2017 | 10:55 Ştiri
O nouă clădire de birouri se înalță în zona Politehnica din Capitală

Prima fază a proiectului de birouri Campus 6, ridicat de dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska chiar peste drum de stația de metrou Politehnica din Capitală, a început să prindă contur, cel puțin când vine vorba de structură. Astfel, primele etaje ale viitorului imobil în care suedezii investesc 38 de milioane de euro au început să fie vizibile deja.

Prima clădire a proiectului, care va avea 22.000 de metri pătrați și 11 etaje supraterane, este programată să fie gata în al treilea trimestru al anului viitor.

În total, Campus 6, dezvoltat pe terenul fostei platforme Pumac din Capitală, va avea patru clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Grupul suedez Skanska a cumpărat în 2015 un lot de 2,1 de hectare care se suprapune unei părți a fostei uzine Pumac de lângă Politehnica, vânzătorii fiind Ion Rădulea și familia Bronte.

Skanska a mai construit în România și clădirile de birouri Green Court din zona Floreasca a Capitalei, pe care le-a vândut ulterior fondului Globalworth. De asemenea, suedezii mai construiesc în prezent un proiect de două clădiri de birouri în nordul Bucureștiului, Equilibrium, aflat în zona Fabrica de Glucoză.


Sursă foto: NewMoney

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.