O nouă bucată de autostradă: 15 kilometri din tronsonul Lugoj-Deva, deschiși circulației

Andreea Neferu 06/03/2017 | 16:55 Ştiri
O nouă bucată de autostradă: 15 kilometri din tronsonul Lugoj-Deva, deschiși circulației

Un tronson de 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva va fi deschis circulației astăzi, începând cu ora 17:30, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastrucurii Rutiere (CNAIR).

Cei 15 kilometri, aflați între Lugoj și nodul rutier de la Margina, vor fi legați direct de cei aproape 150 de kilometri care fac conexiunea în prezent între Lugoj și Nădlac. România ajunge la o rețea de autostrăzi de circa 750 de kilometri odată cu deschiderea acesuit nou tronson. Anul trecut nu a fost deschis niciun kilometru de șosea de mare viteză.

Lucrările la cel de-al doilea lot al autostrăzii Lugoj-Deva (28 de kilometri), din care fac parte și acești 15 kilometri, sunt realizate de asocierea formată din firmele italienești Salini Impregilo și Secol, valoarea contractului fiind de aproape 563 de milioane de lei fără TVA.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.