O gaură neagră descoperită recent de NASA ar putea desluși misterele universului

NewMoney 06/04/2020 | 12:09 Fapt Divers
O gaură neagră descoperită recent de NASA ar putea desluși misterele universului

Cercetătorii au descoperit o gaură neagră “ucigașă” ce ar putea fi veriga lipsă mult așteptată pentru a desluși un mister vechi al cosmosului, scrie The Independent.

Gaura neagră descoperită de NASA și Agenția Spațială Europeană e un exemplu de obiect cu “masa intermediară”, pe care cercetătorii l-au preconizat cu mult timp în urmă, însă nu l-au găsit până acum în univers.

Acest gen de găuri negre au o masă de 50.000 de ori mai mare decât cea a Soarelui, dar sunt mai mici decât găurile negre supermasive ce trăiesc în mijlocul galaxiilor mari.

Gaura neagră care comite „crime cosmice”

Astronomii au surprins noi dovezi că o gaură neagră se află în spatele unui fenomen numit de NASA “crimă cosmică”. A fost surprinsă în timp ce rupea o stea ce a ajuns prea aproape de ea, ceea ce a alertat cercetătorii cu privire la existența ei.

Pentru a observa gaura neagră “ucigașă”, cercetătorii au folosit două observatoare cu raze X – unul de la NASA și unul al Agenției Spațiale Europene – alături de Telescopul Hubble.

Descoperirea unei astfel de găuri negre poate răspunde la numeroase întrebări despre cosmos, inclusiv misterul despre unde se află acest gen de găuri negre și dacă acestea pot ajunge găuri negre supermasive.