O firmă românească intră în parteneriat cu UiPath și țintește venituri de 5 milioane de euro din roboți

Andreea Neferu 30/07/2018 | 12:21 Ştiri
O firmă românească intră în parteneriat cu UiPath și țintește venituri de 5 milioane de euro din roboți

Compania de digital transformation Connections, fondată de Bogdan Florea, a semnat un parteneriat cu primul unicorn românesc, UiPath, prin care va ajuta companiile românești și clienții globali să implementeze tehnologia RPA (Robotic Process Automation).  

Din anul 2017, Connections s-a concentrat pe extinderea, consolidarea și certificarea echipei de specialiști și a capabilităților de RPA ale companiei, exclusiv pe soluțiile UiPath. Connections a implementat procese de automatizare robotizată în industrii precum, FMCG, banking, contabilitate, servicii medicale etc. Procesele robotizate au vizat departamente din zona financiar-contabilă și din zona operațională, unde au fost automatizate operațiuni legate de raportări lunare, managementul concediilor, introducerea de facturi în softuri de contabilitate, dar și procese de back-office din industria bancară.

“Anul acesta (…) estimăm un potențial de câteva sute de mii de euro. Ne concentrăm pe implementare de roboți software și de centre de excelență în diverse industrii, cu precădere în zona de banking și oil&gas, unde procesele sunt standardizate și repetitive. Începând cu anul următor, țintim extinderea capabilităților către EMEA și SUA și estimăm venituri între 2 și 5 milioane de euro. La nivel de servicii, target-ul este să lansăm anul viitor și o platformă proprie de Software as a service (SaaS) pentru zona de IMM-uri”, a spus Bogdan Florea (foto), fondator și CEO al Connections.

Compania a avut afaceri de 23,3 milioane de lei anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.