Ştiri

O firmă locală de outsourcing face afaceri de 16 milioane de lei cu 300 de angajați

Firma de outsourcing Optima, cu capital majoritar românesc, a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 16 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul anterior.

“Este al patrulea an consecutiv în care înregistrăm o creștere de 20-25%. Pentru 2018 vrem să păstrăm același ritm, chiar dacă suntem conștienți că, de la an la an, devine din ce în ce mai greu să susținem acest ritm de creștere pentru că baza de la care plecăm este din ce în ce mai mare. Chiar dacă este un plan ambițios, la finele lui 2018, , vrem să atingem pragul de 20 de milioane de lei cifră de afaceri”, a spus Daniel Mereuță (foto), director general al Optima.

Compania are 300 de angajați în cele trei birouri pe care le are în țară, la Iași, Brașov și București.

“Biroul din Brașov este cel mai nou deschis, iar pentru acesta am aplicat pentru un ajutor de stat pentru crearea a 60 noi locuri de muncă până la finele lui 2018”, a mai spus Mereuță.

Compania s-a orientat anul trecut pe dezvoltarea serviciilor de vânzări, inclusiv vânzări directe, iar în 2018 își propune diversificarea portofoliului de clienți și a serviciilor oferite, dar și abordarea altor industrii. “Au fost situații în care am început să lucrăm pentru un client pentru un anumit serviciu de business, spre exemplu vânzări, iar apoi ne-am diversificat activitățile pentru același client. Vrem să ne îndreptăm spre un omnichannel în ceea ce privește serviciile pe care le oferim clienților, inclusiv prin zona digitală”, a afirmat Daniel Mereuță.

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti. Optima face parte din grupul Next Capital, cu afaceri în factoring, cumpărare și recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar – fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.


Sursă foto: Optima

Andreea Neferu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.

Recent Posts

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

o zi ago

SWIFT RESPONSE 24: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional…

o zi ago

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

o zi ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

o zi ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

o zi ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

o zi ago

Acest website folosește cookies