O femeie din Japonia, testată pozitiv cu coronavirus pentru a doua oară

NewMoney 27/02/2020 | 12:48 Ştiri
O femeie din Japonia, testată pozitiv cu coronavirus pentru a doua oară

O femeie care lucrează ca ghid turistic în Japonia a fost testată pozitiv cu coronavirus pentru a doua oară într-un interval de câteva săptămâni, informează agenția de știri Reuters, citată de Agerpres.

Femeia este singura persoană cunoscută din această ţară în organismul căreia virusul a fost din nou detectat după însănătoşire, a anunţat guvernul prefecturii Osaka, în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de răspândirea epidemiei.

Al doilea test al femeii nipone a ieşit pozitiv într-o perioadă în care numărul de cazuri confirmate în Japonia a depăşit joi pragul de 190, în creştere faţă de cele 170 de cazuri de miercuri. Municipalitatea din Tokyo a cerut ca reuniunile şi evenimentele sportive să fie anulate sau amânate cu cel puţin două săptămâni pentru a limita răspândirea virusului, afirmând însă în acelaşi timp că Jocurile Olimpice de vară 2020 vor avea loc aşa cum este prevăzut în acest oraş.

Coronavirus în Japonia: 190 de cazuri confirmate

Cele peste 190 de cazuri confirmate sunt diferite de cele 704 raportate pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a fost plasat în carantină în largul coastelor oraşului Tokyo la începutul acestei luni. Presa locală a raportat un alt deces cauzat de coronavirus în prefectura Hokkaido din nordul ţării, ridicând bilanţul victimelor din Japonia la opt persoane, din care patru au murit pe acel vas de croazieră.

Cazuri de a doua testare pozitivă au mai fost raportate în China, unde boala a apărut la sfârşitul anului trecut. Epidemia s-a răspândit cu rapiditate şi la o scală amplă, infectând 80.000 de oameni pe plan global şi provocând aproape 2.800 de victime. Marea majoritate a victimelor au fost înregistrate în China continentală.

Femeia niponă, rezidentă în Osaka, oraş din vestul Japoniei, a fost testată pozitiv miercuri, după ce a acuzat dureri în gât şi dureri toracice, a precizat guvernul prefecturii locale, care a precizat că este vorba despre o persoană aflată în jurul vârstei de 40 de ani.

Ea a fost testată pozitiv pentru prima dată în a doua parte a lunii ianuarie şi a fost externată după ce s-a însănătoşit, pe 1 februarie.