Ştiri

O echipă de elevi din România a câștigat competiția internațională de robotică FTC Russia Open 2017

O echipă formată din elevi de la mai multe licee din Bucureşti s-a clasat pe primul loc în competiţia internaţională de robotică FIRST Tech Challenge Russia Open 2017, desfășurată la începutul lunii februarie, anunță BRD – Groupe Société Générale.

Tinerii, îndrumați de profesorul coordonator Ionuţ Panea, au stabilit un record, după ce au încheiat concursul cu 295 de puncte. Recordul anterior de puncte a fost stabilit de o echipă din SUA (290 de puncte) cu o săptămână înainte.

Prin această victorie, echipa, intitulată AutoVortex, s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, care se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.

 (…) Am început să ne pregătim pentru concursurile de robotică de la finalul anului trecut, astfel că 2017 ne-a prins deja la competiţia de robotică din Coreea, unde am avut ocazia să testăm pentru prima dată roboţii. Toată munca noastră, a elevilor şi antrenorului din echipă, a fost premiată prin această victorie importantă în faţa echipelor paricipante la competiţia din Rusia şi sperăm să continuăm această evoluţie bună şi la următoarele concursuri din Israel şi Canada (…)”, a declarat Ionuţ Panea, profesorul coordonator al echipei AutoVortex.

Echipa românească a fost sprijinită de BRD – Groupe Société Générale, a doua bancă din România după valoarea activelor. Competiția internațională de robotică FIRST Tech Challenge Russia Open 2017 a avut loc între 3 și 5 februarie, în orașul rusesc Soci.

Roboții câștigători FOTO: BRD – Groupe Société Générale.

 

Înfiinţată în 2011, echipa AutoVortex România este formată din peste 25 de creatori de roboţi, care se împart, pe durata competițiilor, în mai multe sub-echipe: AutoVortex, AutoVortex Beluga, AutoVortex Flat Earth şi AutoVortex Transilvania. Membrii echipelor fac schimb permanent de informaţii şi idei, iar astfel s-a creat un „ecosistem” de creativitate tehnologică. Elevii dezvoltă roboţi performanţi, care se pot adapta condiţiilor de concurs, pornind de la o strategie stabilită împreună cu profesorul coordonator.

AutoVortex România a participat cu trei echipe în cadrul FTC Russia Open 2017, fiecare cu propriul robot, și au reușit să se clasez pe primele două locuri, după etapa de calificări. Tema stabilită de FIRST International a fost #velocityvortex. În finala competiției, echipele din România au creat o alianţă, prin care au câștigat concursul cu ajutorul roboţilor Tancul (cubul negru) şi Felix (robotul omnidirecţional).

Robotul Tancul a fost realizat, sub coordonarea lui Ionuţ Panea, de echipa AutoVortex, formată din elevii  Ngo-Van-Marin Robert Ionuţ, Banciu Călin, Nichita Alexandru, Ion Rareş, în timp ce robotul Felix a fost dezvoltat de echipa AutoVortex Beluga, coordonată de Diaconescu Vlad Eduard, alături de elevii Bădici Rareş, Preda Andrei Gabriel şi Vasilescu Vlad. În cadrul competiţiei din Rusia a participat şi echipa AutoVortex Flat Earth alcătuită din antrenorul Szavuj Iosif şi elevul Szavuj Iosif Oliver.

În luna ianuarie, membrii AutoVortex au participat la Korea Robot Festival, unde au obținut locul 3. Următoarele concursuri în care liceenii îşi vor testa roboţii vor avea loc în Canada (19 februarie) și Israel (2 martie). Apoi, vor participa la campionatele mondiale din St. Louis şi Houston din 20-29 aprilie.

 


Sursa foto: BRD – Groupe Société Générale

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Sondaj INSCOP: 23,4% dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o ameninţare pentru România

Mai puţin de un sfert dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o…

16 minute ago

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

3 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

3 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

3 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

3 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

3 zile ago

Acest website folosește cookies