O companie suedeză și-a extins centrul de inginerie din Iași de patru ori într-un singur an

Andreea Neferu 01/08/2018 | 13:22 Ştiri
O companie suedeză și-a extins centrul de inginerie din Iași de patru ori într-un singur an

Veoneer, companie suedeză din domeniul safety electronics, parte a grupului Autoliv, și-a extins centrul de inginerie din Iași de aproape patru ori în ultimul an, astfel că de la cei 330 de metri pătrați de birouri cu care a pornit la drum în iunie anul trecut, acum a ajuns la 1.200 de metri pătrați în ansamblul Palas.

Veoneer a inaugurat centrul din Iași în iunie 2017, în clădirea United Business Center 6, controlată de grupul Iulius, fondat de antreprenorul Iulian Dascălu. Atunci, o echipă de ingineri din Timișoara, unde compania este prezentă de 11 ani, a fost relocată aici pentru a susține punerea bazelor pentru Veoneer Iași. Echipa locală a producătorului suedez a crescut în acest interval de timp și, până acum, a ajuns la peste 70 de ingineri, care au preluat cunoștințele de la colegii lor și care vor continua să dezvolte software.

Compania ocupă, în prezent, o suprafață totală de 1.200 mp în componenta de birouri din ansamblul Palas. „În sediile noastre din Timișoara și Iași proiectăm și construim hardware, software pentru Active Safety, ADAS, condus autonom, controlul sistemelor de fixare și sisteme de frânare”, a declarat Cătălin Tanasa, directorul Veoneer România.

În următorii ani, Veoneer dorește să își consolideze prezența în Iași și intenționează să crească numărul de angajați, procesul de recrutare orientându-se, cu predilecție, spre ingineri specializați în dezvoltarea și testarea sistemelor de siguranță auto.

Fondată în 2018, Veoneer este parte a Autoliv. Veoneer are peste 7.600 de oameni în 13 țări din întreaga lume.

Grupul Iulius deține la nivel naţional 121.000 de metri pătrați de birouri în Iași, Cluj și Timișoara.

 

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.