O companie americană de IT își deschide centru de servicii în birourile din Iași ale lui Iaciu

Andreea Neferu 20/07/2017 | 16:51 Ştiri
O companie americană de IT își deschide centru de servicii în birourile din Iași ale lui Iaciu

 

Compania americană de servicii IT 3Pillar Global a închiriat peste 700 de metri pătrați în clădirea de birouri Moldova Business Center din Iași a omului de afaceri Gheorghe Iaciu, unde va deschide al treilea centru de servicii din România.  

Biroul va fi deschis la începutul lunii august, iar până la finalul anului, 3Pillar Global vrea să ajungă la 50 de ingineri și specialiști IT în sediul din Iași, care se vor alătura celor peste 450 de angajați din Cluj-Napoca și Timișoara.

“După modelul centrelor din Cluj-Napoca și Timișoara, ne așteptăm ca biroul deschis la Iași să crească exponential în următorii ani”, a spus David DeWolf (foto), CEO al companiei 3Pillar Global.

Compania americană a anunțat încă de anul trecut intenția de a-și extinde operațiunile în România sau regiune. Americanii au ales Iașiul datorită existenței unui centru universitar important și a unui număr mare de absolvenți cu studii în IT, a nivelului de calificare a specialiștilor IT și disponibilității acestora pe piața muncii, dar și datorită posibilităților de extindere a operațiunilor și infrastructurii orașului.

Clădirea de birouri a fost dezvoltată de antreprenorul Gheorghe Iaciu, care controlează și dezvoltatorul imobiliar Impact. Imobilul de birouri a fost finalizat în 2015, în urma unei investiții de 15 milioane de euro care a inclus conversia unei clădiri cu spații comerciale într-un imobil de birouri.


Sursă foto: 3Pillar Global

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.