O aplicație uitată prin ”sertarele” App Store și Google Play a devenit una dintre cele mai utilizate în timpul pandemiei de coronavirus

Andrei Dumitru 30/03/2020 | 13:12 Fapt Divers
O aplicație uitată prin ”sertarele” App Store și Google Play a devenit una dintre cele mai utilizate în timpul pandemiei de coronavirus

Zoom, o aplicație de teleconferință folosită în mod obișnuit de către companii, a devenit noua modalitate prin care oamenii să se conecteze în timp ce practică distanțarea socială în timpul pandemiei de coronavirus.

Dacă sunteți unul dintre zecile de milioane de oameni care lucrează în prezent de acasă sau sunteți obligați să studiați de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, sunt șanse mari să fiți familiarizați cu software-ul de teleconferință.

Însă, dincolo de a fi un instrument de productivitate, Zoom a devenit un loc în care prietenii organizează întâlniri virutale și unde familiile rămân în contact, deoarece pandemia de coronavirus ne ține pe toți separați și în interior.

Oricare ar fi cazul, Zoom este brusc peste tot.

Zoom, în topul descărcărilor din Google Play și App Store

Zoom Video Communications, compania din California din spatele aplicației Zoom, nu a făcut public numărul de utilizatori.

Cea mai clară dovadă că Zoom merge bine este poziția sa în topul descărcărilor atât pentru iPhone, cât și pentru Android.

Este atât de popular pe mobil încât a ajuns pe locul al doilea, fiind depășit doar de TikTok. În această perioadă, Zoom a adăugat „aproape 20 de milioane de noi utilizatori de telefonie mobilă”, conform datelor furnizate de firma de analiză a datelor mobile Sensor Tower.

Și multe dintre aceste descărcări au fost utilizatori pentru prima dată: „La nivel global, instalările pentru prima dată a aplicației mobile Zoom au crescut cu 213% săptămâna trecută față de săptămâna precedentă din 9 martie și cu 728% în comparație cu săptămâna 2-8 martie”, a declarat Randy Nelson, de la Sensor Tower, pentru Business Insider.

„Aplicația mobilă Zoom a fost instalată de aproximativ 3,7 ori mai mult decât Skype și de 8,6 ori mai mult decât Google Hangouts”, a spus el.

Ca multe alte aplicații și Zoom oferă filtre, fundaluri virtuale și alte asemenea opțiuni, dar mai importantă decât oricare dintre aceste lucruri este funcționalitatea.

„Prefer [experiența utilizatorului] și găsesc calitatea apelurilor în mod constant mai bună”, a spus un utilizator care operează o afacere mică. „Puteți înregistra întâlnirea”, a subliniat un alt utilizator, citat de Business Insider.

Un asociat care lucrează în dezvoltarea jocurilor video a spus: „Puteți transmite un videoclip cu o calitate mult mai înaltă prin Zoom decât Hangouts. Încercarea de a vizualiza un videoclip (sau un joc live) prin Hangouts a fost imposibilă/“

Este ușor de observat de ce aceste lucruri – o calitate mai bună a apelurilor, capacitatea de a înregistra întâlniri și de a putea distribui videoclipuri de înaltă calitate prin apelul respectiv – ajută Zoom să se diferențieze de concurență.