O altă țară vrea să interzică TikTok după Statele Unite

Andrei Dumitru 20/08/2020 | 11:26 Ştiri
O altă țară vrea să interzică TikTok după Statele Unite

Japonia nu ar trebui să ignore posibilele riscuri de securitate a datelor prezentate de aplicația TikTok, subliniate de alte alte țări, a declarat un oficial al partidului de guvernământ, citat de Bloomberg.

„Nu numai președintele Trump, ci și alte țări, precum Regatul Unit și India, devin treptat conștiente de riscuri”, a declarat Akira Amari, șeful grupului fiscal al Partidului Liberal. „Întrucât există atât de multe țări care subliniază riscurile, Japonia nu poate doar să stea și să vegheze.”

Donald Trump vrea ca TikTok să fie cumpărată de o companie americană

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat companiei ByteDance Ltd., proprietarul chinez al TikTok, să-și vândă activele din SUA. Trump a citat motivele de securitate națională, livrând cea mai recentă salvă în lupta sa cu Beijing. India, în iunie, a întreprins acțiuni de interzicere a TikTok și a zeci de alte aplicații chineze.

Companiile japoneze ar trebui să presupună că parteneriatele cu firmele chineze ar putea duce la scurgerea datelor, a spus Amari. Dacă tehnologiile sensibile sunt compromise, asta prezintă un risc pentru că Japonia va fi eliminată din lanțul de aprovizionare global care împărtășește valorile comune ale libertății, democrației și statului de drept.

În iulie, Amari a spus că un grup LDP este stabilit să sondeze riscurile asociate aplicațiilor dezvoltate din China și a venit momentul să analizeze ce efect ar avea un astfel de software asupra securității naționale, adăugând că SUA îndeamnă alte țări să se uite la problema din aceeași perspectivă.