O agenție de turism anunță că lansează zboruri în „Letiția”, țara inventată de Maria Grapini

NewMoney 03/04/2019 | 15:06 Ştiri
O agenție de turism anunță că lansează zboruri în „Letiția”, țara inventată de Maria Grapini

Agentia de turism online Vola.ro a ironizat-o pe Maria Grapini, după ce, marți, europarlamentarul a inventat o nouă țară, Letiția, într-o postare în care vorbea despre despre un proiect european privind transportul internațional, din care face parte și Letonia. 

„Câţiva eurodeputaţi inimoşi din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Letiţia, discută cum să salveze transportul internaţional pentru ţările din est”, a scris Maria Grapini pe pagina personală de Facebook.

La o zi după mesajul Mariei Grapini, Vola.ro a realizat o listă cu șapte lucruri interesante despre țara imaginată de europarlamentar, din care aflăm că una dintre populare atracţii turistice este petrecerea unei zile în închisoare.

„Lucruri interesante despre Letiția și locuitorii săi:

1. Are tot ce dorești să găsești la o țară de poveste: râuri, cascade, mii de lacuri, păduri întinse și verzi și multe plaje.
2. Oamenii își iubesc atât de mult capitala (Rigla), încât o numesc Parisul din Nord.
3. Are 4 parcuri naționale, 42 de parcuri naturale, 260 de rezervații naturale, 355 de monumente naturale, 24 micro rezervații și o biosferă. Toate protejate prin lege. 
4. În această țară, media înălțimii femeilor este de 1,70 m. Sunt foarte înalte și foarte frumoase, cu trăsături de fotomodele. Imaginați-vă meciurile de baschet cum or fi!
5. Jākobs Jufess a fost originar de acolo. Prin anul 1870 a fost rugat să facă o pereche de pantaloni pentru un tăietor de lemne. Să fie ceva trainic. Așa au apărut jeanșii.
6. Una dintre cele mai populare atracții turistice? Să petreci o zi în închisoare!
7. Au o companie aeriană care a avut ideea, la un moment dat, să-i pună pe pasageri să își facă singuri de mâncare în avion.”

„Te-am convins să vizitezi această țară minunată? Iată ofertele aici”, își încheie Vola.ro postarea.

La finalul săptămânii trecute, prezentă la o dezbatere la Strasbourg, Grapini a avut un discurs în limba engleză, care nu a putut fi înțeles de cei care asistau la discuții.

”Am fost 30 de ani antreprenor. Știu exact ce este filosofia pentru antreprenor. Este necesar să avem o relație foarte bună cu muncitorii noștri. Cred în antreprenor, România, Bulgaria, Polonia, pentru că acum sunt plânsete în țara noastră. Nu au suficient șofer. Când nu au suficient șofer, e foarte important să luăm șofer. Ok, în România nu este salariul foarte bun pentru șofer. Știți ce salariu are un șofer? 2.700. […] Salariul este subsidiaritate. Fiecare țară are posibilitatea de a creat un standard pentru salarizare (…), a spus Grapini, potrivit Libertatea


Foto: Mediafax