Numărul city break-urilor vândute pentru perioada Paștelui a crescut cu 15%

Cristina Dobreanu 16/03/2017 | 13:50 Ştiri
Numărul city break-urilor vândute pentru perioada Paștelui a crescut cu 15%

Cum vacanța de Paște se apropie, tot mai mulți români au optat pentru o minivacanță, iar în top trei destinații alese au fost Praga, Roma sau Lisabona, potrivit agenției de turism online Paravion.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul city break-urilor de Paște vândute de Paravion a crescut cu 15% în acest an.

Cele trei orașe sunt urmate în top de către Milano și Atena. Bugetul mediu alocat de români pentru aceste destinații europene este de aproximativ 280 de euro, similar cu cel de anul trecut.

Românii care își doresc să petreacă Paștele în Praga au plătit circa 260 de euro de persoană pentru un pachet ce include biletele de avion dus-întors și două nopți de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus.

„Situată pe poziția a doua în topul preferințelor românilor pentru această minivacanță, capitala Italiei este și una dintre cele mai accesibile destinații pentru perioada sărbătorilor pascale. Astfel, turiștii care vor zbura în perioada aferentă către Roma au achitat 180 de euro de persoană, tarif ce include transportul cu avionul tur-retur și două nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3*”, declară Remus Vișan, director general al Paravion.

Cei care au ales să petreacă Paștele în Lisabona au bugetat 340 de euro de persoană pentru bilete de avion dus-întors și 2 nopți de cazare la hotel de 3 *, cu micul dejun inclus.

Pentru aceleași facilități incluse, românii care au optat pentru destinații precum Milano sau Atena au plătit 210, respectiv 200 de euro de persoană.

Citiți și: Ce strategii au adoptat agențiile de turism pentru a înlocui destinațiile de vacanță riscante

În topul celor mai accesibile destinații de vacanță, alături de Roma, se regăsesc și Budapesta sau Praga. Așadar, turiștii care au optat pentru un sejur prelungit în Budapesta au pus de-o parte 300 de euro de persoană pentru transportul cu autocarul și cinci nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3*, iar cei care au preferat Praga au plătit 330 de euro de persoană pentru trei nopți de cazare la hotel de 3* cu mic dejun inclus și bilete de avion dus-întors.

Chiar dacă românii au ales în mare parte city break-uri de Paște, au fost și persoane care au optat pentru vacanțe mai scumpe. Cel mai scump pachet vândut de Paravion în preajma sărbătorilor pascale din acest an a costat 1040 de euro de persoană, având incluse biletele de avion tur-retur, 7 nopți de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele din Amman, Iordania, turul orașului, excursie în Petra și jeep safari în deșertul Wadi Rum.

„Chiar dacă destinațiile externe câștigă de la an la an tot mai mult teren în preferințele românilor pentru minivacanța de Paște, sunt și turiști care optează pentru destinații interne, iar bugetul mediu alocat de aceștia este de 100 de lei pentru o noapte de cazare cu demipensiune, la hotel de 3*. Cavnic, Gura Humorului, Vatra Dornei, Predeal și Băile Tușnad sunt stațiunile preferate de cei care petrec Paștele în țară, acestea generând circa 35% din totalul vacanțelor interne vândute de Paravion pentru perioada aferentă”, adaugă Remus Vișan.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.