Ştiri

Novavax a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său pentru COVID-19 în Marea Britanie

Novavax a finalizat procesul de depunere a cererii pentru autorizarea vaccinului său pentru COVID-19 în Marea Britanie, transmite Reuters.

Cererea se bazează pe datele dintr-un studiu în fază avansată care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie, potrivit cărora vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.

Solicitarea include, de asemenea, date dintr-un studiu în fază avansată cu 30.000 de persoane participante, în Statele Unite şi Mexic, care arată că vaccinul, NVX-CoV2373, a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe de boală şi o eficacitate generală de 90,4%.

Regatul Unit a administrat până acum suficiente doze de vaccin pentru a vaccina complet aproximativ 76,1% din populaţia totală a ţării, potrivit unui bilanţ al Reuters. Cu toate acestea, cazurile au fost în creştere recent, iar premierul Boris Johnson a spus că guvernul se va baza mai degrabă pe vaccinuri, decât pe blocaje, pentru a traversa o iarnă dificilă.

În august, Novavax şi-a amânat termenul de depunere a cererii în SUA pentru al patrulea trimestru al acestui an, în loc de al treilea, spunând că distribuirea vaccinului său va fi iniţial prioritară în ţările cu venituri mici, care au încă o nevoie nesatisfăcută de doze de vaccinare primară.

Novavax a spus că acum se aşteaptă să depună cererea completă pentru a solicita autorizarea SUA până la sfârşitul anului.

Compania nu a acordat prioritate depunerii cererilor de autorizare la autorităţile de reglementare din ţările cu venituri mici şi medii, deoarece a rămas în urma unor colegi precum Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson  în cursa pentru autorizare a vaccinurilor în SUA şi Europa.

Luna trecută, Novavax şi partenerul său Serum Institute of India au solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o autorizare pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Novavax împotriva COVID-19.

Novavax  a depus deja o cerere de autorizare pentru vaccinul său în India, Indonezia şi Filipine. Compania anticipează acum să finalizeze în curând depunerea cererilor la autorităţile de reglementare pe pieţe ca Europa, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vaccinul utilizează o tehnologie diferită de cele ale serurilor autorizate deja pe scară largă în lume: este un vaccin aşa-zis ”subunitar”, pe baza unor proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Vânzările de locuințe din București au crescut cu 63%, în luna aprilie

Piața imobiliară din București continuă să demonstreze în 2024 o performanță remarcabilă de la o…

15 ore ago

Datoria externă totală a României a crescut în primele trei luni cu 7,643 miliarde euro

Datoria externă totală a României a crescut în primele trei luni cu 7,643 miliarde euro,…

16 ore ago

Cum arată joburile viitorului. 62% dintre elevii români aspiră să lucreze în domeniul IT

Liceenii români preferă IT-ul și telecomunicațiile ca principale opțiuni de carieră (62%), iar 61% dintre…

17 ore ago

Primark continuă expansiunea în România și anunță deschiderea primului magazin din Cluj-Napoc

Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat că intenționează să deschidă cel de-al patrulea magazin…

17 ore ago

Raport: Producția unor materii prime de bază, precum orez, litiu sau fier, riscă o scădere dramatică până în 2050 din cauza secetei și a caniculei

Producția a nouă materii prime de bază pentru economie și populație - cereale (grâul, orezul…

17 ore ago

Studiu Investimental: 86% dintre investitorii din România investesc pe termen mediu și lung

Investimental, cel mai nou broker de pe piața de capital din România, anunță finalizarea celei…

18 ore ago

Acest website folosește cookies