Noi reguli pentru taximetriştii din Bucureşti. Ce interdicţie vrea să impună Primăria Capitalei

Elena Marinescu 26/01/2022 | 19:05 Ştiri
Noi reguli pentru taximetriştii din Bucureşti. Ce interdicţie vrea să impună Primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să impună noi condiţii la acordare licenţelor pentru taximetrişti, prin actualizarea normelor privind maşinile folosite pentru transportul de persoane.

Proiectul de modificare a Regulamentului-cadru pentru organizarea transportului local în regim de taxi, care conţine criterii de departajare conform gradelor de poluare ale maşinilor, acestea fiind în conformitate cu legile Uniunii Europene şi care susţin Pactul Ecologic European (European Green Deal), promovat de Comisia Europeană, va fi dezbătut pe 1 februarie.

Potrivit unui comunicat al Municipalităţii transmis, dacă până în prezent criteriile de calificare se raportau la autoturisme cu norma de poluare 2, 3, 4 şi 5, acestea vor fi înlocuite cu altele, respectiv Euro 6, hibrid, hibrid plug-in şi electrice.

Având în vedere intenţia Primăriei Capitalei de realizare a unei noi proceduri de atribuire a 2.700 de licenţe de taxi şi pentru că regulamentul precedent conţine criterii de departajare vechi de 14 ani, este imperios necesară o actualizare a normelor, care să fie armonizate cu legislaţia europeană a anului 2022 şi care respectă cerinţele Planul Integrat de Calitate a Aerului, document programatic aparţinând PMB„, precizează Municipalitatea.

Şedinţa de dezbatere publică se va desfăşura în format hibrid, prin mijloace electronice, prin intermediul platformei online de videoconferinţă WebEx şi prin prezenţă fizică, la sediul Municipalităţii. La sediul Primăriei Capitalei vor fi acceptaţi 20 de participanţi.

Recomandările la acest proiect de act normativ pot fi trimise pe adresele de email liliana.miu@pmb.ro, relatiipublice@pmb.ro; prin poştă, pe adresa Municipalităţii ori pot fi depuse la Centrul de Informare.