Noi probleme pentru Twitter. Datele a milioane de utilizatori, publicate pe un forum de hacking

Elena Marinescu 28/11/2022 | 19:45 Fapt Divers
Noi probleme pentru Twitter. Datele a milioane de utilizatori, publicate pe un forum de hacking

Hackerii au intrat în posesia datelor personale ale mai multor milioane de utilizatori Twitter, pe care le-au publicat pe un forum dedicat, după ce le-au obţinut profitând de o vulnerabilitate a platformei sociale.

În luna august, Twitter anunţa că o vulnerabilitate a unuia dintre API-urile platformei ar fi putut duce la expunerea informaţiilor personale a 5,4 milioane de utilizatori. Tot compania americană spunea atunci că nu există, însă, dovezi care să arate că cineva ar fi profitat de pe urma acestei vulnerabilităţi.

Acum, hackerii au publicat pe forumul de hacking Breached datele obţinute prin intermediul vulnerabilităţii despre care Twitter credea că nu a fost exploatată. În plus, profilurile a 1,4 milioane de conturi suspendate, obţinute cu ajutorul altui API, au circulat între hackeri în mod privat, spune proprietarul forumului.

Expertul în securitate cibernetică Chad Loder spune că are indicii care sugerează că problemele API-urilor Twitter ar fi responsabile de expunerea datelor a zeci de milioane de utilizatori. Pentru ultima informaţie, încă nu există o confirmare nici din partea Twitter, nici pe filiera hackerilor.

Printre informaţiile personale ajunse în posesia hackerilor via Twitter se numără inclusiv numerele de telefon şi adresele de e-mail ale utilizatorilor afectaţi. Potrivit News.ro, specialiştii spun că va fi interesant de văzut cum va reacţiona „Twitter 2.0” al lui Elon Musk la acest nou şir de probleme, mai ales acum, cu un număr mult mai mic de angajaţi şi haosul care pare să domnească în cadrul companiei.