NN Pensii numește un nou director general

Alexandra Pele 15/09/2017 | 13:08 Ştiri
NN Pensii numește un nou director general

Andreea Pipernea a fost numită în funcția de CEO al NN Pensii începând cu data de 9 octombrie 2017, mandatul acesteia fiind supus aprobării Autorității de Supraveghere Financiară. Ea o înlocuiește pe Raluca Țintoiu, care își va continua cariera pe plan internațional în cadrul NN Group.

Noul CEO al NN Pensii are o experiență de peste 17 ani în domeniul bancar. Ea și-a început cariera la ABN Amro Bank și a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții de conducere în divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului și corporate banking. Anterior, Pipernea a fost vicepreședinte al diviziei de corporate și investment banking din cadrul Citibank România.

Absolventă a Academiei de Studii Economice din București, cu specializare în finanțe și bănci, Andreea Pipernea și-a completat studiile cu un doctorat la Bucharest School of Finance (DOFIN) din cadrul aceleiași instituții și, ulterior, cu un EMBA la ASSEBUSS și Kennesaw State University din Atlanta, Georgia.

Citiți și: Amendă de 750.000 de lei pentru NN Pensii. Șefa fondului a rămas fără autorizație

În perioada mandatului său de CEO, Andreea Pipernea va continua să dezvolte strategia NN Pensii alături de echipa companiei, în beneficiul celor aproape 2 milioane de clienți. Totodată, ea va prelua poziția de vicepreședinte al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), reprezentând NN Pensii în relația cu autoritățile și cu audiențele externe relevante.

La începutul lunii aprilie, ASF a amendat NN Pensii cu suma de 750.000 de lei pentru că ar fi transmis informații care ar putea destabiliza sistemul pensiilor private obligatorii. Compania le-a scris clienților, într-un newsletter, că în piață sunt vehiculate informații cu privire la o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private. ASF a mai decis atunci retragerea autoritzației șefei NN Raluca Țintoiu și amendarea ei cu suma de 100.000 de lei.

NN Pensii administrează active în valoare de 11,5 miliarde de lei, având 1,92 de milioane de clienți.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.