NN Pensii a aflat din presă despre amenda record primită de la ASF

Alexandra Pele 13/04/2017 | 19:41 Ştiri
NN Pensii a aflat din presă despre amenda record primită de la ASF

Consiliul de administraţie al NN Pensii a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă a aflat despre decizia reglementatorului de a amenda compania şi de a suspenda autorizaţia directoarei din presă, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

„Consiliul de administrație al NN Pensii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail”, precizează reprezentanţii NN Pensii.

Compania aşteaptă decizia oficială a ASF şi îşi arată „toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii”.

Citiţi şi: Amendă de 750.000 de lei pentru NN Pensii. Șefa fondului a rămas fără autorizație

Citiţi şi: Cazul NN Pensii: o nouă bătălie în războiul politicienilor cu mediul de afaceri

ASF a amendat joi NN Pensii cu 1% din cifra de afaceri (750.000 de lei) pentru că ar fi transmis în piaţă informaţii care ar putea destabiliza sistemul pensiilor private. De asemenea, reglementatorul a decis retragerea autorizaţiei şefei companiei, Raluca Ţintoiu, precum şi amendare ei cu suma de 100.000 de lei.

„Având în vedere circumstanţele create, de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancționarea societăţii NN Pensii cu amendă contravențională în cuantum de 1% din capitalul social al societății, respectiv cu suma de 750.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă trasmis de ASF.

NN Pensii administrează active în valoare de 11,5 miliarde de lei, având 1,92 de milioane de clienți.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.