Nimeni nu se întreabă asta. Cine este, de fapt, al doilea cel mai bogat om din lume la ora actuală

NewMoney 10/03/2020 | 14:22 Fapt Divers
Nimeni nu se întreabă asta. Cine este, de fapt, al doilea cel mai bogat om din lume la ora actuală

Jeff Bezos este încă cea mai bogată persoană din lume, chiar și după ce a pierdut 10 miliarde de dolari într-un an.

Fondatorul Amazon a ocupat primul loc în ultima zi a Indexului Miliardarilor Bloomberg din 2019, cu o valoare netă estimată de 115 miliarde de dolari. Este urmărit îndeaproape de fondatorul Microsoft Bill Gates, a cărui avere estimată este de 113 miliarde de dolari.

Bezos, Gates și magnatul francez, Bernard Arnault, sunt singurii trei miliardari de pe listă a căror valoare netă depășește 100 de miliarde de dolari.

Top 5 cei mai bogați oameni din lume

Bezos ar fi trebuit să piardă primul loc în topul miliardarilor, după un an extrem de important pentru finanțele sale. Ca parte a acordului său de divorț cu fosta soție Mackenzie Bezos, el a rămas cu 75% din acțiunile Amazon ale cuplului.

Restul s-au dus la fosta sa soție, care a primit și o participație de 4% în companie. Aceasta s-a ridicat la aproximativ 37 de miliarde de dolari, ceea ce o face a 25-a cea mai bogată persoană din lume.

Gates a răsturnat pentru scurt timp poziția lui Bezos în noiembrie, după ce profiturile Amazon au scăzut cu aproape 28% față de anul precedent, în timp ce acțiunile Microsoft au crescut cu 48%.

Fețe familiare rotunjesc actualul top 10. Warren Buffett și Mark Zuckerberg pe locurile patru, respectiv cinci. Fondatorul Facebook a adăugat 26,3 miliarde de dolari la averea personală din acest an.

Julia Flesher Koch, văduva afaceristului conservator David Koch și singura femeie din top 10, valorează 62 de miliarde de dolari.