Nicuşor Dan anunţă că o dă în judecată pe Gabriela Firea

NewMoney 15/09/2020 | 17:31 Ştiri
Nicuşor Dan anunţă că o dă în judecată pe Gabriela Firea

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce primarul capitalei a declarat că Nicușor Dan ar fi luat bani pentru a ajuta cetățeni. „Eu știu că ea nu poate să conceapă ca cineva să își dedice 15 ani pentru a apăra cetățenii și nu poate să înțeleagă pentru că nu e în sistemul ei de valori, dar când faci afirmații mincinoase, trebuie să plătești”, a spus Dan, scrie Digi24.ro.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase primarului în funcţie, Gabriela Firea, care a spus despre mine: că am luat bani pentru a ajuta cetăţeni în diferite chestiuni. Este o afirmaţie mincinoasă, pentru care va trebui să răspundă. Eu înţeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să îşi dedice 15 ani din viaţă ca să apere nişte principii şi să apere nişte oameni împotriva autorităţilor, împotriva abuzurilor autorităţilor pentru principii şi nu poate să înţeleagă că, nu este sistemul ei de valori, că cineva poate să doneze, din banii lui, gratuit, pentru o cauză. În cazul acesta, pentru precampania unui candidat la Primăria Capitalei. Nu poate să conceapă pentru că nu există în sistemul ei de valori. Când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti. Eu am obligaţia să apăr reputaţia şi a mea şi a colegilor din ,,Salvaţi Bucureştiul,, care au făcut muncă voluntară 15 ani şi mai am obligaţia să apăr spaţiul public de dejecţii revărsate de un contracandidat politic”, a declarat Nicuşor Dan, marţi într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că spusele lui se adeveresc privind faptul că va fi o campanie murdară şi are încredere în bucureşteni că vor vedea unde este adevărat corupţie.

„În concluzie, vreau să spun că această campanie dovedeşte că ceea ce am spus despre corupţia din Primăria Capitalei, este adevărat. Adevereşte ce am spus încă din august că va urma o campanie murdară, suntem în plină campanie murdară. Înseamnă că am atins o caracatiţă de interese şi vă asigur şi pe dumneavoastră şi pe bucureşteni că voi continua în această direcţie, mâine dimineaţa, la ora 10.00”, a conchis Dan.

O înregistrare cu Nicușor Dan a apărut luni în spațiul în spațiul public. Înregistrarea conține un dialog între Nicușor Dan și un reprezentant al primăriei Sector 4, în care candidatul dreptei la primărie ar fi încearcat să împiedice o demolare ilegală.

Înregistrarea a fost publicată de Dana Budeanu, o apropiată a Gabrielei Firea.

„Candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influenta si santaj la o primarie de sector, in favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicarii sale in activitati cu droguri, trafic de persoane etc, si care a construit ilegal cladiri (restaurant si casa) in Parcul Tineretului, pe domeniul public”, a scris luni, Gabriela Firea, pe Facebook.