Nicuşor Dan a anunţat că Tribunalul Bucureşti a decis anularea Planului Urbanistic Zonal Sector 2

Andrei Dumitru 07/06/2023 | 13:47 Ştiri
Nicuşor Dan a anunţat că Tribunalul Bucureşti a decis anularea Planului Urbanistic Zonal Sector 2

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Tribunalul Bucureşti a dispus anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 2, fiind al cincelea anulat de către instanţă.

„Tribunalul Bucureşti a anulat şi a suspendat azi PUZ Sector 2. Este al cincilea PUZ de sector care este anulat de instanţă. Dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lăţime, asta înseamnă PUZ Sector 2, ca şi celelalte PUZ-uri de sector”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

„Asa-zişii dezvoltatori imobiliari au încercat cu tot dinadinsul să oprească soluţia instanţei: cereri succesive de recuzare a instanţei, plângere la DNA împotriva judecătoarei înainte de pronunţare, intervenţii noi la fiecare termen pentru a forţa amânarea, etc.”, a completat edilul general,

El a adăugat că instituţiile statului „tac complice”.„Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectul au fost sesizate de mine de acum doi ani şi nu fac în continuare nimic, mai mult, încurajează aşa-zişii dezvoltatori să construiască în baza PUZ”, a conchis Nicuşor Dan.