Nici Trump nu știe ce va face Trump

Mimi Noel 13/12/2016 | 11:13 Global
Nici Trump nu știe ce va face Trump

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pentru prima dată de la victoria lui Dwight Eisenhower din 1952, un pre­­șe­­dinte republican preia mandatul cu o majoritate atât în Se­­nat, cât și în Camera Reprezen­­tan­­ți­­lor. După două luni de miere, martie 2017 ar putea aduce prima ciocnire cu realitatea economică pentru noul locatar de la Casa Albă.

A doua mare surpriză produsă de ale­­ge­­ri­­le din 8 noiembrie a fost primirea cal­­dă de care Donald Trump, preșe­­din­­te­­le ales, s-a bucurat din partea comu­­ni­­tății de business, deși înainte de scrutin exis­­ta un consens larg că o victorie a re­­­­­publicanului ar afecta puternic bur­­se­­le. Nu a fost așa: bursele au crescut, do­­la­­rul la fel, iar câțiva economiști au fă­­cut prognoze optimiste de creștere eco­­nomică pentru 2017 și 2018.

Pe 15 noiembrie, Ray Dalio, fondato­­rul Bridgewater Associates, cel mai ma­­re fond de hedging din lume, scria pe rețeaua profesională LinkedIn: „Sunt mul­­te șanse ca factorul de «nebunie» să joace un rol mult mai mic în deciziile de la Casa Albă. O primă evaluare arată că, pe frontul economic, evoluțiile sunt în mare măsură pozitive și, cel mai probabil, nu vor da cu economia de gard“, scria Dalio.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Are o experiență de peste zece ani în jurnalism. A început la agenția națională de presă Rompres, iar în 2006 s-a alăturat echipei care se ocupa de ediția în limba română a publicației americane BusinessWeek. În 2007, a completat echipa de jurnaliști care pornea revista de afaceri Money Express. Domeniile acoperite au variat, de la retail la FMCG, farma, fonduri de investiții, fuziuni și achiziții, IT&C. A realizat interviuri cu cei mai proeminenți oameni de afaceri români, antreprenori locali, dar și cunoscuți oameni de afaceri străini, precum directorul executiv al Microchip, Steve Sanghi, sau fostul director executiv al Sony America, Michael Schulhof. Mimi Noel lucrează ca Account Manager la AMICOM din 2012. La NewMoney, se ocupă de subiectele internaționale.