Netopia: Cea mai mare tranzacție electronică de anul trecut a fost o vacanță de 20.000 de euro în Thailanda

Andreea Neferu 16/03/2017 | 18:10 Ştiri
Netopia: Cea mai mare tranzacție electronică de anul trecut a fost o vacanță de 20.000 de euro în Thailanda

Procesatorul de plăți electronice Netopia mobilPay, controlat de Antonio Eram, a intermediat anul trecut peste 7 milioane de tranzacții electronice, în creștere cu 75% față de anul 2015. Din tranzacțiile de anul trecut, peste 4 milioane s-au realizat online și 3 milioane prin sms-uri.

Valoarea sumelor achitate electronic anul trecut s-a ridicat la 200 de milioane de euro, în creștere cu aproape 40% față de 2015, suma medie per tranzacție fiind de 230 de lei. În topul celor mai mari tranzacții procesate de companii se nuără o plată de 20.000 de euro pentru o vacanță în Thailanda, urmată de taxele și impozite de 15.000, respectiv 14.000 de euro.

Compania a raportat un avans şi pe nişa plăţilor prin sms. Dacă în 2015 românii realizaseră 1,5 milioane de plăţi prin mesaje telefonice, anul trecut acestea s-au dublat, la 3 milioane de tranzacţii.

Aproximativ 43% dintre plățile digitale procesate de companie au fost făcute de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, 26% de către persoane cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, în timp ce tinerii de 18-24 de ani reprezintă 15% din total. Tranzacțiile au fost făcute preponderent de bărbați, în timp ce femeile au avut o pondere de 38%.

„România începe să se alinieze în rândul țărilor cu un ecosistem solid al plăților digitale, iar evoluția din ultimul an ne confirmă acest lucru. Ușurința cu care pot face plățile online îi atrage pe tot mai mulți români să opteze pentru această metodă, fapt valabil atât în Capitală, cât și în provincie”, declară Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Conform datelor companiei, tranzacțiile în Bitcoin au înregistrat o valoare cumulată de 300.000 de euro anul trecut, iar suma medie achitată cu Bitcoin a fost de circa 400 de lei.


Sursa foto: Laszlo Raduly / NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.