Netflix a cumpărat primul său studio de jocuri video

Andrei Dumitru 29/09/2021 | 15:58 Fapt Divers
Netflix a cumpărat primul său studio de jocuri video

Netflix a anunţat marţi seară că a cumpărat primul său studio de jocuri video, într-o perioadă în care compania americană de streaming încearcă să îşi extindă afacerile pătrunzând şi în acest sector foarte profitabil, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Platforma de streaming a achiziţionat producătorul Night School Studio, cu sediul în California, care a devenit cunoscut după ce a creat jocul video „Oxenfree”, conceput sub forma unui thriller cu accente supranaturale.

Netflix, care şi-a construit succesul comercial difuzând la cerere filme, seriale, documentare şi, mai recent, programe de tip reality-show, a anunţat în iulie că doreşte să pătrundă şi pe segmentul jocurilor video.

Compania americană vizează astfel să producă jocuri virtuale inspirate din filme şi seriale TV deosebit de populare.

Accesul la jocuri, inclus în abonamentul Netflix

Reprezentanţii Netflix au anunţat deja că accesul la aceste jocuri video va fi inclus în abonamentele plătite de clienţii companiei.

Potrivit mai multor analişti, Netflix ar dori să îşi păstreze abonaţii într-o perioadă în care concurenţa din domeniul central al afacerilor sale (difuzarea în streaming de filme şi seriale TV, n.r.) devine tot mai puternică.

Netflix a încercat deja experienţa jocurilor virtuale în 2018, când a difuzat un episod integral interactiv al serialului de anticipaţie „Black Mirror” şi a lansat un joc gratuit pentru dispozitive mobile bazat pe popularul serial „Stranger Things”.

O altă provocare o reprezintă concurenţa deosebit de puternică din sectorul jocurilor video, iar Netflix nu deţine neapărat capacităţile tehnice necesare pentru difuzarea unor jocuri sofisticate.

În august, compania americană a anunţat că a început să îşi testeze capacităţile în acest domeniu graţie unor utilizatori din Polonia. Netflix l-a recrutat totodată pe un veteran al acestui sector, Mike Verdu, venit de la Facebook, pentru a coordona echipa dedicată jocurilor video.

Piaţa jocurilor video înregistrează o creştere puternică şi a ajuns de acum la o cifră de afaceri de peste 300 de miliarde de dolari la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat la sfârşitul lunii aprilie de cabinetul de consultanţă Accenture.