Nestlé își închide singura fabrica din România, unde produce napolitanele Joe

NewMoney 11/01/2019 | 13:19 Ştiri
Nestlé își închide singura fabrica din România, unde produce napolitanele Joe

Nestlé a anunțat că va închide fabrica pe care o deține la Timișoara, unde produce napolitanele Joe, scrie Profit.ro. Unitatea de producție își va înceta funcționarea până la finalul lunii mai 2019.

Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, parte din producție urmând să fie transferată în Ungaria.

„Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”, a declarat pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România. El menționează că angajații care vor fi disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii în funcție de vechimea lor în companie.

Portofoliul Nestlé România cuprinde băuturi (NESCAFÉ, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight, Smarties), produse culinare (Maggi), hrană pentru copii (Nestlé Infant Nutrition), Nestlé Professional –  divizia de soluții „out of home”, batoane și cereale pentru micul dejun (Nestlé Fitness, Musli, Nesquik, Chocapic etc.) și hrană pentru animale (Purina).


Foto: Facebook