NEPI fuzionează cu Rockcastle și pun la comun active de peste 4 miliarde de euro

Andreea Neferu 14/12/2016 | 13:19 Ştiri
NEPI fuzionează cu Rockcastle și pun la comun active de peste 4 miliarde de euro

Fuziunea dintre cel mai mare jucător de pe piața imobiliară locală, NEPI, și grupul Rockcastle, listat la bursa din Johannesburg, intră în linie dreaptă, cele două companii anunțând că au încheiat un acord cadru în acest sens.

Activitățile celor doi jucători vor fuziona în urma unei tranzacții de schimb de acțiuni, de 4,5 titluri Rockcastle pentru o acțiune NEPI.

Noua companie va purta numele NEPI Rockcastle. „Se estimează că entitatea nou creată să devină cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală și de Est. Expunerea la valori mobiliare globale de calitate, listate, lichide, din domeniul imobilir, va asigura un profil de risc diversificat. De asemenea, integrarea celor două echipe de management complementare va crea sinergii strategice și valoare adăugată pentru acționarii NEPI și Rockcastle”, potrivit unui anunț de pe bursă.

Mutarea va crea un nou gigant pe piața regională imobiliară, cu un portofoliu de peste 4 miliarde de euro. La finalul lunii noiembrie, valoarea portofoliului de investiții imobiliare al NEPI se ridica la 2,5 miliarde de euro, în timp ce Rockcastle are active de 1,8 miliarde de dolari (1,7 miliarde de euro).

NEPI este un investitor listate la bursele din București și Johannesburg, concentrându-se pe segmentul de retail. Printre activele sale se numără Mega Mall și Promenada Mall din București.

Rockcastle este listat la bursa din Johannesburg (Africa de Sud) și din Mauritius. Compania are expunere și pe Europa Centrală, unde a investit până la jumătatea acestui an circa 520 de milioane de dolari, în special în țări precum Polonia sau Cehia.

NEPI a anunțat oficial în octombrie că a demarat negocierile cu privire la o posibilă fuziune cu Rockcastle, după ce informații privind această mutare au apărut prima oară într-o publicație din Africa de Sud.

 


FOTO: Mega Mall 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.