NEPI a cumpărat cu un sfert de miliard de euro cel mai mare mall din Zagreb

Andreea Neferu 07/11/2016 | 13:02 Ştiri
NEPI a cumpărat cu un sfert de miliard de euro cel mai mare mall din Zagreb

Cel mai mare jucător de pe piața locală imobiliară, NEPI, a cumpărat centrul comercial Arena Centar din Zagreb, Croația, în urma unei tranzacții de 238 de milioane de euro, potrivit unui anunț de pe site-ul companiei.

Tranzacția de achiziție include, pe lângă centrul comercial cu o suprafață închiriabilă de 62.100 de metri pătrați, și 4,4 hectare de terenuri adiacente proprietății. NEPI a preluat activele de la Lobularia Ventures Limited, un vehicul de investiții înregistrat în Cipru.

Arena Centar este cel mai mare mall din Zagreb, un oraș cu circa 790.000 de locuitori. Printre chiriașii centrului comercial, care are un grad de ocupare de 94,5%, se numără branduri precum Adidas, Bershka, Zara, Mango sau McDonalds.

NEPI este listat la bursa de la București și la cea din Johannesburg, având în portofoliu active precum clădirile de birouri Floreasca Business Park și The LakeView din București sau centrele comerciale Mega Mall și Promenada din Capitală.

Printre marile achiziții realizate anul acesta de NEPI se numără și preluarea centrului comercial Shopping City Sibiu de la Argo Group, în urma unei tranzacții de 100 de milioane de euro.

NEPI are în prezent o capitalizare de aproape 15 miliarde de lei, potrivit informațiilor de la Bursa din București.

 


FOTO: www.arenacentar.hr

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.