NEPI construiește un nou mall în Râmnicu Vâlcea

Andreea Neferu 14/11/2016 | 15:30 Ştiri
NEPI construiește un nou mall în Râmnicu Vâlcea

Dezvoltatorul NEPI, cel mai mare jucător de pe piața locală imobiliară, va începe, anul viitor, construcția unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 27.900 de metri pătrați la Râmnicu Vâlcea, potrivit raportului pe primele nouă luni publicat de companie.

Sub rezerva obținerii autorizațiilor de construire, dezvoltarea mallului ar urma să înceapă în primul trimestru al anului viitor, deschiderea fiind planificată pentru al patrulea trimestru al lui 2017.

„Discuțiile cu potențiali chiriași sunt în derulare. Centrul va include ca ancoră un hypermarket și retaileri din domeniul fashion, precum și un cinematograf”, potrivit NEPI.

Compania a cumpărat, anul trecut, un teren de 12 hectare în Râmnicu Vâlcea de la foști acționari ai companiei BelRom, dezvoltator și proprietar de centre comerciale. În Râmnicu Vâlcea, oraș cu puțin peste 100.000 de locuitori, există alte două centre comeriale, River Plaza dezvoltat de portughezii de la Sonae Sierra, precum și Winmarkt, al companiei italiene IGD.

Citiți și: FOTO Cum arată cel mai nou mall din cea mai veche zonă comercială a Bucureștiului

Planurile NEPI pentru perioada următoare includ și extinderea cu încă 21.000 de metri pătrați a centrului Shopping City Galați, care are în prezent 27.200 de metri pătrați închiriabili. De asemenea, compania vrea să exindă cu 11.000 de metri pătrați centrul comercial Shopping City Sibiu, pe care l-a cumpărat anul acesta pentru 100 de milioane de euro de la Argo Group.

NEPI a înregistrat în primele nouă luni venituri din chirii de 104 milioane de euro, în creștere cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, profitul atribuibil acționarilor a scăzut cu 20%, până la 95 de milioane de euro.

Citiți și: Toate lucrurile mai puțin știute despre proprietarul Veranda Mall

NEPI este listat la Bursa de la București și la cea din Johannesburg, având în portofoliu active precum clădirile de birouri Floreasca Business Park și The LakeView din București sau centrele comerciale Mega Mall și Promenada din Capitală.

NEPI are în prezent o capitalizare de aproape 15 miliarde de lei, potrivit informațiilor de la Bursa din București.

 


FOTO: Mega Mall este unul dintre centrele comerciale aflate în portofoliul NEPI

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.