Nemții de la Penny Market deschid o galerie comercială la Fundeni

Andreea Neferu 30/08/2017 | 17:52 Ştiri
Nemții de la Penny Market deschid o galerie comercială la Fundeni

Retailerul german Rewe, care operează rețeaua de discount Penny Market, a finalizat remodelarea celor șase magazine XXL Mega Discount pe care le avea în portofoliu. Unitățile au fost, astfel transformate în Penny Market.

Magazinele XXL Mega Discount redeschise în format Penny Market sunt localizate în Brașov, Ploiești, Brăila, Buzău, Târgoviște și București. Ultima unitate remodelată, din Fundeni (București), a fost deschisă astăzi și va fi integrată într-o nouă galerie comercială, ce urmează a fi inaugurată până la finalul anului. Astfel, Penny Market va ocupa aproximativ 40% din suprafaţa totală a fostului magazin XXL Mega Discount, adică 1.481 de metri pătrați, iar restul spațiului va fi subînchiriat și restructurat până la finalul anului, după modelul galeriilor comerciale.

Grupul german avea la începutul lunii august 203 magazine operaționale pe piața locală.

Obiectivul Rewe este dublarea lanțului de magazine până în 2025, în contextul în care retailerul va investi anual circa 80 de milioane de euro în expansiune, potrivit informațiilor valabile la începutul acestui an.

Până anul trecut, nemții operau pe plan local prin două branduri, Penny Market și XXL Mega Discount.

Din totalul de opt magazine XXL Mega Discount, două au fost vândute către Lidl, iar celelalte șase au fost închise și remodelate sub umbrela Penny Market.

Rewe România a avut anul trecut afaceri de 2,9 miliarde de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.


Sursă foto: Rewe România

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.