Ştiri

Nemții de la Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj lansează un program de master în industria auto

Grupul german Bosch a încheiat un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru lansarea unui program de masterat în domeniul ingineriei electrice, ce va fi lansat la începutul anului universitar 2017-2018. Programul are un curriculum gândit împreună cu specialiștii de la centrul de inginerie Bosch din Cluj, pentru a corela oferta educațională cu cerințele pieței muncii, în special cea din industria auto.

Programul, denumit ”Sisteme și structuri electrice avansate”, va fi lansat în cadrul Facultății de Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, admiterea având loc în cursul acestei săptămâni. Totodată, centrul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca le va oferi studenților care au performanțe la master burse de excelență.

”Bosch investește în viitor. Iar pentru noi viitorul înseamnă studenții, viitorii noștri angajați. Nicio companie nu poate crește fără specialiști bine pregătiți.”, spune Dennis Raabe, managerul centrului de inginerie Bosch din Cluj.

Grupul german Bosch a încheiat anul precedent cu afaceri consolidate de circa 1,5 miliarde de lei (332 de milioane de euro) în România, în creștere cu 22% față de 2015. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.


Sursă foto: Bosch

 

Andreea Neferu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies