Nelu Tătaru: Urmează două săptămâni dificile

Andrei Dumitru 21/07/2020 | 13:54 Ştiri
Nelu Tătaru: Urmează două săptămâni dificile

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 994 de cazuri noi de coronavirus, iar ministrul Sănătății a comentat această creștere masivă din ultimele săptămâni. Nelu Tătaru spune că urmează ”două săptămâni dificile”, dar că legea care a intrat azi în vigoare va ajuta la scăderea numărului de infecții cu COVID-19.

”Suntem într-un moment pandemic de o creștere progresivă a numărului de cazuri, vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină și izolare în spital sau la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, de respectarea acestor norme, de desfășurarea unor activități, vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția pandemiei de coronavirus”, a precizat Nelu Tătaru.

”Suntem într-un moment în care instituțiile statului împreună cu agenții economici care au beneficiat de anumite relaxări, cât și de populația civilă suntem responsabili pentru o evoluție favorabilă a acestei pandemii”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Acesta a adăugat că legislația care intră astăzi în vigoare va oferi pârghiile pentru a putea scădea acest număr de cazuri.

”Vrem să ajungem la momentul în care eram acum 5 săptămâni”

Ministrul Sănătății a explicat că în testările de astăzi ”sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu”.

Acesta a completat că tot ce înseamnă focare noi constutuite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde există o suprasolicitare a activității medicale, adică secțiile de terapie intensivă să se poată cu acordul acestei legi, să se facă atât detașări de personal, cât și transfer de pacienți în acele unități unde sunt locuri libere.

Marți, 21 iulie, România a înregistrat 994 de cazuri noi de coronavirus și 36 de decese. La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți.